ONZE FIETSROUTES

BEEKDAELEN

ROUTE 53 KM

Fietsen door Beekdaelen is genieten van prachtige natuur, vergezichten, kastelen, cultuurhistorie en uitrusten bij de gezelligste horeca. Geniet onderweg van de panorama’s over het plateaulandschap, proef lokale producten en luister naar de inspirerende verhalen van onze ‘locals’.

Volledige Beekdaelen routeNoordlus Beekdaelen routeZuidlus Beekdaelen route

↓ Scan de QR code voor de volledige Beekdaelen route ↓

QR-code Beekdaelenroute

HISTORISCHE KASTEEL

ROUTE 58 KM

Parkstad Limburg is een gebied vol gezellige steden en dorpen, maar je vindt er ook weidse natuurgebieden. Je vindt hier kortom een wereld van uitersten en contrasten. Verder staat Parkstad bekend om de leuke dingen die je er kunt ondernemen. De regio is niet voor niks uitgeroepen tot ‘Beste reisbestemming ter wereld’ van 2016 door het World Travel & Tourism Counsil. Ontdek het zelf met deze fietstocht.

Het verleden herleven in Kasteel Hoensbroek
Kasteel Hoensbroek vormt het start- en eindpunt van deze route. Dit kasteel uit de 13e eeuw behoort tot de grootste kastelen van Nederland. Vroeger lag dit kasteel aan de belangrijke handelsroute tussen Maastricht, Aken en Keulen en het werd gebruikt als verdedigingsburcht en als woonhuis. Tegenwoordig kun je een bezoekje brengen aan het kasteel om een blikje in het verleden van het kasteel te werpen aan de hand van een collectie eeuwenoude meubels en gebruiksvoorwerpen.

Kuitenbijters tijdens het fietsen
Vanaf het kasteel zet je koers naar Schinnen, Oirsbeek en Brunssum. Vervolgens fiets je verder langs de rand van natuurgebied Brunssummerheide naar Heerlen. Aan het einde van de route kom je weer uit bij het kasteel in Hoensbroek. Onderweg maak je stevige klimmetjes, maar laat je daardoor niet uit het veld slaan. Je krijgt er namelijk prachtige uitzichten en ontspannen afdalingen voor terug.

Natuurpracht in de Brunssummerheide
Het natuurgebied Brunssumerheide is een oase van rust aan de rand van een druk bebouwd gebied. Je vindt hier heidevelden, weelderige bossen, vennen en moerasgebieden die worden doorsneden door het beekje de Roode Beek. Verder kun je hier een kudde schapen tegenkomen die het gebied begraast. Ontspan hier even en geniet van de rust om je heen voordat je de bebouwde wereld weer binnen fietst.

GROENMETROPOOL

ROUTE 230 KM

Prachtige tocht door 3 landen. Genieten van oude gebouwen en idyllische vergezichten.

DE MIJNEN

ROUTE 70 KM

Fietsers komen langs objecten en monumenten die herinneren aan het Limburgse mijnverleden. Het is een route in een serie van vier routes, die gezamenlijk het grootste gedeelte van de Oostelijke en Westelijke Mijnstreek beslaan. Bijzonder aan de routes is dat op diverse plekken zogenaamde tijdvensters zijn geplaatst. De tijdvensters geven een impressie van de vroegere inrichting van een aantal historische locaties.